PELUANG HEBAT MELANJUTKAN PELAJARAN TEKNIKAL DI KKTM SRI GADING UNTUK LEPASAN SPM

0

*****PELUANG HEBAT MELANJUTKAN PELAJARAN TEKNIKAL DI KKTM SRI GADING UNTUK LEPASAN SPM*****

Jika ada anak-anak tuan/puan, anak-anak murid & anak-anak kawan2 yang berminat untuk melanjutkan pelajaran dalam teknikal & vokasional MARA, SILA LAYARI & MEMBUAT PERMOHONAN TERUS di http://www.ekemahiran.edu.my.
SETELAH HANTAR PERMOHONAN ONLINE SILA SMS @ WHATSUP NAMA & NO IC PELAJAR KEPADA EN. HAIRUL ANWAR HP: 013-7811535 email: hairulanwar@kktmsrigading.edu.my. Hairul Anwar ATAU EN. AZHAR HP: 016-4115240 email: azhar@kktmsrigading.edu.my. Azhar Abdul Jalil

Program2 yang ditawarkan di KKTM Sri Gading, Batu Pahat, Johor Darul Takzim:

1. Diploma Teknologi Pembinaan (Sistem Termaju).
Program ini bermatlamat memberi ilmu pengetahuan dan latihan teknikal di dalam bidang pembinaan sistem termaju. Antara topik yang diajar di dalam program ini adalah sistem industri bangunan (IBS) , pembinaan kerja-kerja sementara, teknologi keluli dan konkrit, teknologi hijau (Green Technology) serta sistem pengurusan data bangunan.  

2. Diploma Teknologi Pembinaan (Geo-Struktur).
Matlamat program ini untuk melahirkan pelajar yang berpengetahuan dan mampu mengaplikasi latihan teknikal di dalam bidang pembinaan yang berfokus kepada kerja-kerja geo-struktur. Kursus-kursus yang ditawarkan di dalam program ini adalah berkaitan dengan teknologi pembinaan dan geo-struktur seperti kajian parameter tanah, penyiasatan tapak, pembaikan tanah, penstabilan cerun, struktur penahan tanah, teknologi asas tapak, dan lain-lain.

3. Diploma Teknologi Pembinaan (Forensik Bangunan dan Penyelenggaraan).
Matlamat program ini untuk melahirkan pelajar yang berpengetahuan dan mampu mengaplikasi latihan teknikal di dalam bidang pembinaan yang berfokuskan kepada   bidang penyiasatan kerosakan, kaedah penyelengaraan dan proses membaikpulih bangunan. Antara kursus yang ditawarkan adalah forensik bangunan, forensik konkrit bertetulang, forensik peringkat pembinaan, penyelengaraan dan teknologi baikpulih bangunan.

4. Diploma Teknologi Pembinaan (Turapan dan Jalanraya).
Program ini memberi pengetahuan dan aplikasi teknikal kepada pelajar dalam bidang pembinaan yang memberi fokus kepada kerja-kerja pembinaan jalan raya dan sistem lalulintas. Kursus yang ditawarkan di dalam program ini adalah berkaitan dengan teknologi pembinaan turapan, penyelengaraan jalan dan pengurusan keselamatan lalu lintas.

5. Diploma Teknologi Pembinaan (Perkhidmatan Bangunan dan Penyelenggaraan)
Matlamat program ini untuk melahirkan pelajar yang berpengetahuan dan mampu mengaplikasi latihan teknikal di dalam bidang pembinaan yang berfokuskan kepada   bidang penyiasatan kerosakan, kaedah penyelengaraan dan proses membaikpulih bangunan. Antara kursus yang ditawarkan adalah forensik bangunan, forensik konkrit bertetulang, forensik peringkat pembinaan, penyelengaraan dan teknologi baikpulih bangunan.

Pelajar dikenakan Yuran Pendaftaran & lain2 yuran sampingan sahaja. Manakala, yuran pengajian ditaja oleh MARA. Pelajar juga akan diberikan elaun bulanan RM300.00. Pihak kami juga akan membantu kebolehpasaran graduan nanti (menjadi usahawan, sambung belajar & bekerja).

SYARAT MINIMUM KEMASUKAN (SPM)
TAHAP DIPLOMA (3K+2L)
KEPUJIAN – B. Melayu, Mathematik & salah satu subjek sains/vokasional/teknikal.
LULUS – Sejarah & English.

Pihak tuan/puan boleh juga menghantar scanned dokumen kpd emel En. Hairul Anwar atau En. Azhar:-
1. Keputusan SPM.
2. IC pelajar, ibu & bapa
3. Sijil lahir pelajar, ibu & bapa
4. Nyatakan program diminati.
5. Nyatakan alamat & no HP terkini.

Surat tawaran kemasukan akan diberikan dlm masa 1 hari (mengikut kekosongan yg ada).*Mohon juga dipanjang info ini kepada saudara-mara dan rakan-taulan. Kerjasama & sinergi dari semua amat dihargai.

03/03/2016 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ubat gugur kandungan pil gugur original pil cytotec johor pil gugur kandungan pil gugur
Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar